Wegwijs tijdens het keuzejaar 2019-2010

Wegwijs tijdens het keuzejaar 2019-2020

Dit schooljaar is het laatste basisschooljaar van uw kind. Een belangrijk jaar waarin u met uw kind een keuze maakt voor een school voor voortgezet onderwijs. Gelukkig biedt Almere een ruime keuze aan scholen, waardoor er altijd een school is die past bij de talenten van uw kind.

Om u te helpen bij het maken van uw keuze, organiseren zowel het basis- als voortgezet onderwijs talrijke activiteiten. Dit varieert van kleinschalige informatiebijeenkomsten over het reilen en zeilen van een middelbare school, tot het volgen van kennismakingslessen en open dagen waar u en uw kind de scholen in bedrijf kunnen ervaren. Om u wegwijs te maken, hieronder een overzicht van alle voorlichtingsactiviteiten tijdens dit keuzejaar.

Informatieavond
Tijdens deze avond krijgt u uitgebreide informatie over het aanbod, mogelijkheden en organisatie van de acht ASG scholen voor voortgezet onderwijs. De informatieavond is bedoeld voor ouders en/ of leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. U krijgt hier een overzicht met  de data van de informatieavonden van de ASG-scholen. Uitgebreide informatie over tijden, doelgroepen en programma staat op de websites van de scholen zelf. Hier staat het overzicht van de data.

Open dag
Tijdens de open dagen krijgen uw kind en u alle tijd de school die u bezoekt te ervaren, want de school is volop in bedrijf. De kinderen bezoeken lessen en doen mee aan talloze activiteiten. Er is mogelijkheid te praten met docenten en leerlingen en een kijkje te nemen in de diverse leslokalen. Uitgebreide informatie over tijden, doelgroepen en programma staat op de websites van de scholen zelf. Hier het overzicht van de data.

Kies je school in Almere
Op deze website Kiesjeschoolinalmere.nl vindt u alle informatie over de scholen voor voortgezet onderwijs in Almere. Bijvoorbeeld welke leerwegen de scholen aanbieden. Welke profielkeuzen er zijn en welke activiteiten na de normale lessen georganiseerd worden. De website is bedoeld voor ouders en leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool.

Top/Gaaf trajecten
Via de Top/Gaaf trajecten kunnen havo/vwo-leerlingen uit groep 7 van ASG-basisscholen kennis maken met onderdelen van verschillende vakken en leergebieden uit het voortgezet onderwijs. Docenten en/of leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs organiseren deze cursussen op diverse ASG- voortgezet onderwijs scholen in maart/april 2020. Meer informatie over dit programma ontvangt u via de basisschool van uw kind.