Over ASG

Almeerse Scholen Groep

De Almeerse Scholen Groep staat voor goed en divers onderwijs voor ieder kind tussen de 4 en 18 jaar. Ieder kind is anders, leert anders en ontwikkelt zich op een eigen manier. Door onze kwaliteit en diversiteit kunnen wij kinderen de basis- of middelbare school bieden die bij hem of haar past.

De Almeerse Scholen Groep is het onderwijsbestuur van 40 basisscholen en acht scholen in het voortgezet onderwijs in Almere. Deze scholen werken nauw met elkaar samen.

Juridische structuur
De Almeerse Scholen Groep bestaat uit verschillende stichtingen:

  • (Koepel)Stichting Almeerse Scholen Groep Statuten
  • Stichting Algemeen Bijzonder Onderwijs Flevoland, oftewel Stichting ABO Statuten
  • Stichting Openbaar Onderwijs Almere, oftewel Stichting OOA Statuten
  • Stichting Openbaar Onderwijs Almere "Nieuwe Wijken", oftewel Stichting Nieuwe Wijken Statuten
  • Stichting IKC+ Almere, oftewel Stichting IKC Statuten

Stichting Openbaar Onderwijs Almere, Stichting Openbaar Onderwijs Almere "Nieuwe Wijken" en Stichting Algemeen Bijzonder Onderwijs Flevoland verzorgen onderwijs. Stichting IKC+ Almere heeft als doel het oprichten, exploiteren en in stand houden van een integraal kind centrum met een buurtfunctie in de gemeente Almere.
(Koepel)Stichting Almeerse Scholen Groep, het bedrijfsbureau van ASG, verleent ondersteunende diensten aan de andere stichtingen van de Almeerse Scholen Groep en treedt op als centrale dienst (samenwerkingsovereenkomst).

Bestuur
Bij de Almeerse Scholen Groep zijn de functies 'besturen' en 'toezicht houden' duidelijk gescheiden. Het College van Bestuur bestuurt de Almeerse Scholen Groep en de Raad van Toezicht houdt toezicht op het College van Bestuur.