Kaarten schrijven voor vluchtelingen

21-11-2018

Op dinsdag 20 november jl., de dag van de rechten van het kind, hebben de leerlingen van groep 8 van De Heliotroop kaarten geschreven voor vluchtelingkinderen in asielzoekerscentra.
De actie is een initiatief van VluchtelingenWerk Nederland. Zij roepen iedereen op om vluchtelingkinderen te laten weten dat we aan ze denken. Dieuwertje Blok, ambassadeur van VluchtelingenWerk, gaf het startsein voor de schrijfestafette.

Vluchten voor oorlog

In Nederland wonen duizenden vluchtelingkinderen. Zij moesten vluchten voor bijvoorbeeld oorlog en geweld. In Nederland zijn ze veilig, maar hebben ze het vaak erg moeilijk zonder hun familie en vriendjes.
Mo Hersi, ook ambassadeur van VluchtelingenWerk, vluchtte uit Ethiopië en heeft de kinderen van groep 8 verteld hoe het is om als kind te leven op een azc. Samen met Dieuwertje Blok hebben de kinderen de kaarten ingevuld.
De kinderen van de Heliotroop vragen samen met wethouder Soetekouw kinderen van andere scholen in Nederland het schrijfstokje van hen over te nemen en ook kaarten te schrijven voor vluchtelingkinderen. De kaarten zijn aangeboden aan vluchtelingkinderen in Almere.

Gratis kaart 

Door een kaart te sturen naar een vluchtelingkind kan iedereen laten weten dat zij er niet alleen voor staan. Een kaartje sturen is een klein gebaar, maar kan voor kinderen heel veel betekenen. Op www.vluchtelingenwerk.nl/kaart is een gratis Happy kaart aan te vragen. VluchtelingenWerk zorgt ervoor dat de kaarten terechtkomen bij een kind in een azc. De actie loopt tot 10 januari 2019.