Lancering nieuw mbo-portal KiesMBO.nl door Minister op Helen Parkhurst

09-11-2018

Op donderdag 8 november jl. heeft Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) Ingrid van Engelshoven het mbo-portal KiesMBO.nl gelanceerd.

Hoe werkt het mbo? Welke beroepen vind ik interessant en uit welke opleidingen kan ik kiezen? Hoe groot is de kans dat ik een baan vind als ik mijn opleiding heb afgerond? Waar kan ik een open dag bezoeken? Het antwoord op al deze vragen vinden jongeren binnenkort op KiesMBO.nl.

KiesMBO.nl geeft jongeren in het vo en mbo (en hun ouders) een overzicht van mbo-opleidingen, beroepen en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. Ook voor docenten en decanen is Kiesmbo.nl een waardevolle tool, bijvoorbeeld ter ondersteuning van de lessen loopbaanoriëntatie en –begeleiding.

Inge Kirsten, decaan Buitenhout College, heeft meegewerkt aan het tot stand komen van KiesMBO.nl. Inge geeft aan heel erg blij te zijn met dit portal: “Het is een echte aanwinst voor alle leerlingen, ouders, docenten, decanen / leerlingbegeleiders én het bedrijfsleven. Er is nu één overzichtelijke site waarop alle informatie over het mbo te vinden is.”

KiesMBO.nl is in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontwikkeld door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), in samenwerking met de MBO Raad, de VO-raad, het georganiseerd bedrijfsleven en jongerenorganisaties. Om aan te sluiten op de belevingswereld van de doelgroep, zijn jongeren gedurende het gehele proces van de ontwikkeling van de portal nauw betrokken.
De portal wordt voortdurend geactualiseerd met cijfers en informatie van de scholen en SBB over beroepen, opleidingen en de arbeidsmarkt. De portal integreert de inhoud van de websites MBO Stad en Beroepeninbeeld.nl, die voortaan naar KiesMBO.nl zullen doorverwijzen.