Nieuwe rector De Meergronden

29-06-2020

De Meergronden heeft een nieuwe rector. Huub Nelis gaat met ingang van 1 augustus aan de slag op de school voor voortgezet onderwijs in Almere Haven. Hij vervangt Simone de Kruijk, die rector-bestuurder wordt op het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam.

Bestuursvoorzitter Herbert Griffioen van ASG, de scholenkoepel waartoe De Meergronden behoort, is blij met de tijdelijke aanstelling van Nelis. “Ik zie in hem een enthousiaste, krachtige en mensgerichte rector voor De Meergronden. Onze toekomstige samenwerking zie ik vol vertrouwen tegemoet.”

Huub Nelis was 20 jaar geleden oprichter van Youngworks, een onderzoeks- en communicatiebureau op het gebied van jongeren, en houdt zich zijn hele werkende leven bezig met het behartigen van de belangen van jongeren. Hij heeft een brede achtergrond in het onderwijs, geeft trainingen en lezingen over jongeren en het onderwijs en schreef er diverse boeken over. Nelis is enthousiast om zich aan De Meergronden te verbinden. Hij wil zich graag inzetten voor het belang van leerlingen en medewerkers, en samen werken aan een goede leer- en werkcultuur.

“Het komende schooljaar zal in het licht van de coronacrisis nog steeds een aantal bijzondere uitdagingen met zich meebrengen”, verwacht Nelis. “Ik denk dat ik samen met het managementteam kan zorgen voor rust en duidelijkheid op De Meergronden. Bij het goed leiding geven aan een school is het in mijn ogen de grootste uitdaging om de leerling altijd centraal te blijven stellen, met aandacht voor de organisatie, de medewerkers en de praktische zaken.”

De Meergronden is een brede scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo. De school biedt tweetalig onderwijs op mavo, havo en vwo. Naast de focus op internationalisering is er veel aandacht voor kunst en sport.