Cora Coster nieuwe directeur Buitenhout College

29-06-2020

Ze werkt haar hele werkzame leven al in het vmbo en mbo, en zegt over zichzelf: “Mijn hart ligt bij het vmbo.” Cora Coster is met ingang van 1 augustus de nieuwe directeur van het Buitenhout College. Ze volgt Franka Rodrigues op, die met pensioen gaat.

Cora Coster is momenteel schoolleider binnen de afdeling vmbo van het Cals College in IJsselstein. Ze is 57 jaar en woont in Nieuwegein. Cora Coster beschikt over ruim dertig jaar ervaring in het voortgezet onderwijs. Ze begon als docent gezondheidskunde en zorg en welzijn bij diverse scholen voor vmbo en mbo. De afgelopen veertien jaar werkte ze als schoolleider op het Cals College.

Herbert Griffioen, bestuursvoorzitter van ASG, is blij met de benoeming van Cora Coster. “De gesprekken hebben geleid tot de unaniem gedragen benoeming van Cora Coster. Ik denk in haar een daadkrachtige, verbindende en toekomstgerichte directeur voor het Buitenhout College gevonden te hebben en ik zie onze toekomstige samenwerking dan ook vol vertrouwen tegemoet.”

De nieuwe directeur kiest heel bewust voor het vmbo. “Aansluiten op wat de vmbo-leerling interesseert en nodig heeft, zorgt voor de optimale ontwikkeling van zijn of haar talenten en mogelijkheden. Graag wil ik werken aan duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk beroepsonderwijs.”